villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 22 – Föreningar, Nätverk och Organisationer

Häromdagen presenterade vi Linda Malm (lucka 13) och berättade hur hon startade nätverket “Andra sidan tröskeln” när hon inte hittade det hon sökte i Sverige, information om permanent ofrivillig barnlöshet. Maria startade nätverket “PCO-S Nätverk Sverige” för att hon var så trött på okunskapen om PCO/S och att man behövde googla till sig all information. Och grunden i “Endometriosföreningen” har sedan start 1989 varit kamratstöd och information om endometrios till medlemmar och deras anhöriga.

Det finns flera föreningar i Sverige beroende på vilken fas i barnlängtan man är i och/eller vilken diagnos man har. Alla föreningarna jobbar mer eller mindre ideellt och verksamheten och påverkansarbetet ser lite olika ut. Men i grunden har alla nätverk och föreningar skapats för att jobba med att informera, öka kunskapen och skapa gemenskap.

“Det sägs i ordspråket: Väck ej den björn som sover, men det är just vad vi vill. 200.000 par är ofrivilligt barnlösa, en jättegrupp men ack så tyst. Men med en lag i ryggen-Inseminationslagen-mars-85 och en framför oss – Barn genom befruktning utanför kroppen – är det hög tid att vi infertila vågar, orkar och kan säga ifrån, ställa krav och prata om hur det är att leva med vår problematik.”

– Kristina Zetterdahl Lindgren,(1986) initiativtagare till IRIS-Infertilas Riksförening i Sverige (nuvarande Riksförbundet Ofrivillig Barnlöshet)

Föreningar, Nätverk och Organisationer för barnlängtare


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.