villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 20 – Poddar och appar

Det finns finns väldigt många poddar och appar som är jättebra för minska känslan av utanförskap och att öka kunskapen både för barnlängtare och anhöriga.

Poddar

I lucka 2 presenterade vi Cilla och “Jag vill ha barn”, en av de mest kända poddarna för barnlängtare där hon blandar egna erfarenheter med fakta och inbjudna gästers berättelse. Och i lucka 3 berättade vi om Emelie som har podden “IVF och fertilitet” tillsammans med Alexandra.

Poddar för ofrivilligt barnlösa är en fantastisk resurs som är fyllda med både fakta och personliga berättelser. Fakta om donation, fertilitetsbehandlingar, surrogatmoderskap, adoption utifrån flera olika perspektiv vilket hjälper till att skapa en bild av alternativ och att fatta informerade beslut. Poddarna ger många gånger de verktyg som barnlängtare behöver för att hantera sina egna känslor. Det är även jättebra information till anhöriga för att de ska förstå vad en person som är ofrivilligt barnlös går genom.

Här har vi listat poddar (i bokstavsordning) som handlar om fertilitet, infertilitet, barnlängtan, att bilda familj med hjälp av IVF, insemination, donation och surrogat. Senast vi räknade så fanns det över 800 avsnitt!

Appar

Precis som poddar så är appar för ofrivilligt barnlösa ett utmärkt verktyg för att minska utanförskapet och känslan av ensamhet. Apparna erbjuder en stor mängd information, tips och personliga erfarenheter för att hjälpa användarna att navigera genom sin fertilitetsresa.

I faktadelarna kan man hitta information om olika fertilitetsrelaterade diagnoser och behandlingsalternativ. Det finns också möjlighet att lära sig om olika livsstilsfaktorer som kan påverka fertiliteten, såsom kost, motion och stresshantering. Många av dem har också berättelser från andra personer som har upplevt eller upplever samma sak och har samma erfarenheter. Det finns även forum där användare kan mötas och dela med sig av sina tankar och funderingar.

Här har vi listat appar (i bokstavsordning).

Sammanfattningsvis är poddar och appar för ofrivilligt barnlösa en ovärderlig resurs för barnlängtare och de som kämpar med fertilitetsproblem. Det är ett mycket bra verktyg för att känna sig inkluderad och minska utanförskapet. 💖


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.