villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ger röst åt de barnlösa i samhället

Stephanie Joy Phillips, en brittisk kvinna, grundade World Childless Week 2017. Det är ett globalt online-evenemang för att öka medvetenheten och ge stöd till de som är ofrivilligt barnlösa. Över 100 av världens länder uppmärksammar Worlds Childless Week

I år äger World Childless Week rum 11–17 september. Varje dag är det ett nytt tema med föreläsningar och berättelser kring ämnet – att vara ofrivilligt barnlös.

Måndag : Our stories

Tisdag: Childless stepparent

Onsdag: A letter to the person who hurt me the most

Torsdag: Childless in the media

Fredag: You are so lucky to not have kids

Lördag: We are worthy

Söndag: Moving Forwards

Föreläsningarna från tidigare år kan man hitta på World Childless Week YouTube kanal

“De barnlösa är en okänd men stor och växande minoritet som världen inte längre kan skygga för. World Childless Week gör det möjligt för barnlösa män och kvinnor att tala ut utan rädlsa för skam och fördomar. World Childless Week hjälper dem att bekräfta sorgen och upptäcka sitt egenvärde. Det är hjärtskärande när människor i 60- och 70 – års åldern kontaktar mig för att säga att de inte kände till att stöd finns tillgängligt och det bekräftar hur stort behovet är att vi ökar medvetenheten.
-Stephanie Joy Phillips


World Childless Week har ambassadörer som alla är ofrivilligt barnlösa. En av ambassadörerna är Jody Day, grundaren av Gateway Women:
“En av de många dolda svårigheterna med ofrivillig barnlöshet kan vara social isolering. World Childless Week vill genom att sammanföra så många olika människor och organisationer som möjligt förstärka våra röster och visa att vi finns. På så sätt gör det det mer troligt att någon som kämpar i tyst sorg äntligen upptäcker att de inte är ensamma.”

Läs mer World Childless Week


“Andra Sidan tröskeln” – Svenska nätverket för dig som är permanent ofrivilligt barnlös

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.