villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 9 – Wilda Mathilda

Ofrivilligt Barnlösas Dag infaller varje år sista lördagen i maj och upphovskvinna till dagen är bloggaren Wilda Mathilda. Hon hade en dröm om att alla ofrivilligt barnlösa skulle få en egen dag i almanackan och den 17 maj 2011, skriver hon ett blogginlägg:

”Finns det ”De barnlösas dag? Om inte så borde det finnas en sån snarast. Jag tycker att det vore ett bra sätt att uppmärksamma ofrivillig barnlöshet. Det är vi kämpar värda faktiskt. Finns det mors dag och fars dag så borde vi andra få flera dagar av ren tröst egentligen… Nu bestämmer jag det. Den 28: maj är det De Ofrivilligt Barnlösas Dag!!!.
Varför just den 28:e maj undrar ni kanske? Jo, för det är dagen före mors dag. Och vet ni vaaaad? I Finland firar de barnlösas dag dagen före mors dag… Kan de kan vi!!
Hissa flaggan den 28:e maj!

– Wilda Mathilda

… och vi vet ju hur det gick – hennes dröm blev sann.

Dock har många barnlängtare tudelade känslor inför dagen. De jobbiga känslorna då man blir påmind om sin situation. Men också känslorna av hopp. Hoppet att samhället ska bli mera tillåtande för barnlängtare och ofrivilligt barnlösa eftersom dagen sätter fokus på ett ämne som omges av tabu, skam, bristande kunskap och som det pratas för lite om. Genom åren har dagen blivit mycket uppmärksammad i media. Många barnlängtare har blivit intervjuade både i tidningar, radio och tv.

Så även om dagen kan vara oerhört jobbig så hoppas vi att den i ett längre perspektiv hjälper till att informera och belysa ofrivillig barnlöshet och på så sätt skapa mindre känsla av utanförskap.

⭐ Intervju med Wilda Mathilda: Wilda Mathilda bestämde att vi behöver Ofrivilligt Barnlösas Dag

Ofrivilligt Barnlösas Dag


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.