villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 8 – Liselotte Videla

Igår berättade vi om Ovulai som skapat Sveriges första PCOS-app. Idag vill vi uppmärksamma en person som under lång tid varit drivande och viktig i frågorna och uppmärksamheten kring PCO & PCOS – Liselotte Videla.

Liselotte har varit engagerad och intresserad av ämnet PCOS sedan 1992 då hon träffade en läkare som gjorde en studie om PCOS. Sedan dess har hon samlat på sig enorm kunskap och bland annat hunnit vara ordförande i PCOS Föreningen, är nu engagerad i PCOS Nätverk Sverige och är även expertpatient vid Karolinska Institutet.
All den kunskap som Liselotte har fått genom åren fanns samlat på hennes hemsida, en sida som idag tillhör PCOS Nätverk Sverige.

Hösten 2021 intervjuade vi Liselott och ställde bland annat frågan:
– Vad vill du säga till någon som precis fått veta att hon har PCOS?

“Var snäll mot dig själv skuldbelägg dig inte! Skambelägg inte dig själv! Det är inte ditt fel att du fått PCOS. Om du talar högt om att du har PCOS ska du märka att många runt om kring dig är drabbade. Tala högt och du ska känna stöd.” 

– Liselotte Videla


Vår intervju med Liselotte där hon berättar sin historia

PCOS Nätverk Sverige


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.