villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 7 – Ovulai

För ett par år sedan blev jag kontaktad av ett par tjejer från KTH som undrade om jag kunde hjälpa till att sprida en enkät. Syftet med enkäten var att få underlag till att skapa den bästa appen med information och hjälp för personer som har PCOS.
Sedan dess har jag följt dessa tjejer och är så imponerad av vad de åstadkommit – Ovulai!

Ovulai har skapat den första PCOS-appen på svenska tillsammans med vårdexperter och ett PCOS-community. Men målet är att expandera till andra kroniska tillstånd och att få vara stödet mellan vårdbesöken. Att säkerställa att alla kvinnor får den hjälp och vård de förtjänar.

Appen är en guldgruva av evidensbaserad kunskap om PCOS. Den erbjuder stöd och vägledning för att hantera dina symptom, livstilsråd, kunskap och möjlighet att ställa frågor till specialister. Med hjälp av appen hjälper Ovulai till att öka kunskapen och medvetenheten om PCOS både för de som har PCOS men även för de som “bara” har ett intresse av att lära sig mer.

Ovulai har också kartlagt vilken vårdgivare i Sverige som erbjuder bäst PCOS-vård. Den vårdgivare som fick toppbetyg tilldelades utmärkelsen “Framstående PCOS-Vård” i samband med det PCOS event som arrangerades i september 2023.

Sveriges första PCOS Event:

Vi vill önska dig varmt välkommen till Sveriges första PCOS-event, anordnat med kärlek av Ovulai, för att uppmärksamma PCOS Awareness Month tillsammans! Eventet är avser att ge en djupare förståelse kring utmaningarna med Polycystiskt Ovariesyndrom (PCOS) – och hjälpa kvinnor att hitta stöd i frågor som vi som samhälle varit dåliga på att prata om. Nu öppnar vi upp för samtal, samhörighet och uppmuntran. Vi hoppas innerligt att få se dig där, för vi är starkare tillsammans. ❤️

– Ovulai

*vem som fick utmärkelsen “Framstående PCOS-Vård”? Kika på Instagram

Ovulai – Din personliga PCOS-guide


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.