villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Poddar

Här har vi listat poddar (i bokstavsordning) som handlar om fertilitet, infertilitet, barnlängtan, att bilda familj med hjälp av IVF, insemination, donation och surrogat. Här finns sammanlagt över 800 avsnitt med berättelser och fakta!

Adoption & sånt – en podd från adoptionscentrum

Häng med in i ämnet adoption; alltifrån processer och lagstiftning till inspirerande personporträtt och hur adoption upplevs av olika individer. Vi djupdyker i breda ämnen som engagerar och utbildar och kanske blir en ögonöppnare för någon.
En podd för dig som är adopterad, för dig som har adopterat, för dig som kanske går i adoptionstankar, för dig som har någon form av relation till adoption – kanske en vän som är adopterad eller en släkting? Eller för dig som bara vill veta mer om ämnet.

BabyzPodcast – med barnmorskan Carina Rylander och läkare Rebecka Kaplan Sturk, specialiserad inom gynekologi/obstetrik.

Med värme, kärlek och underhållning diskuterar vi experter kring livsomvälvande händelser som graviditet, förlossning, föräldraskap, amning och familjeliv. Våra gäster är inte bara intressanta utan även välkända experter och kändisar som du säkert känner igen. Vi bjuder på faktaspäckade avsnitt och förlossningsupplevelser i en härlig och bred blandning!

De ofrivilligt barnlösas podd – med Tammuz Nordic

I den här podcasten kommer du att få träffa familjer som blivit till på alternativa sätt. Vi kommer bl.a att få träffa kvinnor som på grund av tidigare sjukdomsbild inte haft möjlighet att skaffa barn själva och homosexuella par om hur deras resa till att bli föräldrar har sett ut. Dessutom berättar barnmorskor, läkare, jurister och koordinatorer om surrogatmödraskap som ett alternativ till adoption.

Ditt Fertila Liv – med Emma Karling Widsell och Carolina Tristen (”systerpodd” till IVF podden)

Vårt mål är att ge kvinnor en chans att kunna göra fertila val utifrån fakta och kunskap. “Ditt Fertila liv” blev en bok – en fertilitetsbibel som står och glänser i hyllorna landet över. Men nu är podden här! Den får samma namn som boken så klart – Ditt fertila liv. Här jobbar vi på samma spår. Mens, att få barn eller inte, när kroppen inte beter sig som man tänkt, om att välja eller välja bort preventivmedel och varför, aspekterna av abort. Ja, listan blir lång, avsnitten många.

Barnmorskan Emma Karling Widsell och Fertilitetsläkaren Caroline Tristen, har under många år spelat in Ivfpodden som stöttat och upplyst kvinnor och män kring infertilitetens sidor. Den har gjort succe! Lyssnarströmmen fylls ständigt på. Nya par kommer in, andra par går vidare och lämnar. Det är så det ska vara. Det handlar om en avgränsad tid i livet.

Men nu, när vi närmar oss andra frågor kring fertilitet gör vi det på bredare mark och resan går nästan igenom hela livet.

Familjepodden – skapad av Cal Orre och Zafira Vrba Woodski

Familjepodden är en podcast om queera familjebildningar och föräldraskap utanför normen, skapad av Cal Orre och Zafira Vrba Woodski. Varje avsnitt utgår från samtal med olika personer som har gjort föräldraskap och familj på icke-normativa sätt.
Familjepoddens hemsida kan du hitta flera bra länkar och klipp till mer material om föräldraskap och familjebildning.

Gynpodden – med Helena Graflund Lagercrantz och Lydia Graflund

Det finns ett informationsglapp inom området gynekologi, graviditet och förlossning. Därför startar vi Gynpodden! I Gynpodden kommer vi att prata om kvinnokroppen utifrån ett faktabaserat och vetenskapligt perspektiv. Vi gör den här podden för att sprida kunskap om kvinnokroppen, både till kvinnor och män. Kvinnans kropp är fantastisk, och komplex – och om vi förstår den mer, kan vi också skapa förutsättningar för att hantera den bättre, vilket kommer att leda till högre livskvalitet. Det är vårt mål!

Helena är specialistläkare inom gynekologi och förlossningsvård, och jobbar på ett akutsjukhus i Stockholm. Hon är mamma till fyra barn och storasyster till Lydia. Lydia har en bakgrund som ekonom, jobbar på ett techbolag i Stockholm och har en liten hund som hon älskar mer än allt annat.

Kort sagt, det här är informationen du hade fått i läkarrummet hos en specialistläkare med många års erfarenhet bakom sig inom kvinnovård. Nu kör vi!

IVF och Fertilitet – En podd om ofrivillig barnlöshet

Vi är Emelie och Alexandra och i vår podd delar vi med oss av våra egna resor med IVF och intervjuar personer som också kämpar med ofrivillig barnlöshet, samt experter inom området. Vi vill skapa en gemenskap för alla som kämpar med fertilitetsfrågor och erbjuda en plattform för att öka medvetenheten om IVF och andra fertilitetsbehandlingar. Vi tror att det är viktigt att bryta tabun kring detta ämne och erbjuda stöd och hjälp till alla som behöver det. Vi vill erbjuda en mix av personliga erfarenheter, praktiska tips och råd samt intervjuer med experter inom området. Vi vill också erbjuda en plats där våra lyssnare kan känna sig hörda och förstådda, och där de kan hitta tröst och inspiration i sin egen resa.

Så varför inte lyssna på vår podd och bli en del av vår gemenskap? Vi lovar att vara din vän i mörkret och peppa dig på din resa mot att nå ditt drömmål. Tack för att ni lyssnar på IVF och Fertilitet!

IVF Podden  – med Emma Karling Widsell och Carolina Tristen

Efter många möten med par som är i olika faser av ofrivillig barnlöshet har det blivit tydligt för oss hur många tankar och funderingar som paren har. Det finns ett stort behov av att söka svar på alla tankar som dyker upp längs vägen. Tanken på en podcast om olika typer av fertilitetsfrågor är något som vi började fundera på när vi arbetade tillsammans på en IVF-klinik. Idag är Emma barnmorska på en förlossningsklinik och Carolina är  fertilitetsläkare på IVF-gruppen vid Sophiahemmet. Eftersom vi båda har en bakgrund inom fertilitet har vi genom åren träffat många par som befinner sig på sin väg mot ett efterlängtat barn.

Här tar vi upp frågor som utredning av barnlöshet och olika typer av behandlingar såsom ägglossningsstimuleringar, inseminationer och IVF. Vi tar även upp olika orsaker till barnlöshet. Det kan finnas bakomliggande problem hos både mannen och kvinnan. Dessutom kommer vi att tala om upprepade missfall, adoption och ägg- och spermiedonation.
I några avsnitt kommer du att få ta del av olika människors egna erfarenheter och upplevelser av barnlöshet och olika behandlingar.

Jag vill ha barn med Cilla Holm

Jag vill ha barn är en intim och personlig podcast om barnlängtan och ofrivillig barnlöshet. Vi kommer få en ärlig och rak insikt i den känslosamma berg –och dalbana man kastas in i där smärta, ångest och förtvivlan blandas med glädje, hopp och humor. Vi kommer också få veta mer om hur det går till rent praktiskt: hur man väljer donator, hur insemineringen går till, hur IVF fungerar, frågan om adoption, äggdonation, surrogatmödrarskap – ja, allt som tar en till sitt slutliga mål: att få ett barn. Podden finns på iTunes, i Podcasterappen och där poddar finns!

Pcos podden med Amanda & Bea

Två tjejer med diagnosen PCOS som träffades via sina konto på Instagram, pratar om resan mot föräldraskap och allmänt om diagnosen med råd och tips, men även övrigt i livet som nya mammor.

Regnbågsfamiljen – En podcast om regnbågsfamiljer

Här finns avsnitt som handlar om olika sätt att bilda familj, oavsett familjekonstellation. Det kan vara allt från poddar som besvarar om det är helt omöjligt att adoptera om man är ett manligt par, till hur en äggdonation går till och vilka fördelar och nackdelar det är att som samkönat par få hjälp i Danmark kontra i Sverige.

Självståendepodden – med Josephine och Susanna

Din guide till ett självstående föräldraskap! Insemination/IVF, graviditet, förlossning och hur man får ihop livet som självstående med barn

Under Livet – Hanna och Angelica

En podcast om kvinnohälsa av Angelica & Hanna. Nytt avsnitt varje jämn onsdag. Finns där poddar finns och Spotify!


Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.