villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 18 – …möten…

När jag började engagera mig i ämnet ofrivillig barnlöshet och barnlängtan, för drygt 10 år sedan, var jag med och ordnade fysiska träffar mellan barnlängtare. Det var både träffar i grupp och individuellt, allt för att minska utanförskapet och känslan av ensamhet. I dag behövs inte denna “handpåläggning” längre då det på sociala media finns möjlighet att själv komma i kontakt med andra personer i samma situation.
Båda apparna Bumpy och Tilly har community där man kan chatta med andra barnlängtare. Och både i apparna och på t.ex. Facebook finns många grupper beroende i vilken fas i barnlängtan man är. Det finns grupper för för dig som är i en IVF behandling, precis fått missfall, behöver hjälp av donation, primär ofrivilligt barnlös, sekundär ofrivilligt barnlös, permanent barnlöshet etc. En del av grupperna har också messengerchattar – ruvare, ivf start, FET etc.

Det är otroligt värdefullt att möta andra i samma situation. Oftast är det också mer uppskattat att träffas fysiskt än bara via chattar och digitala forum på nätet. Tyvärr känner sig många nervösa inför att träffas i grupp men när man väl tagit steget så tycker de flesta att det varit otroligt givande. Ibland kan det kännas tryggare att bara vara några få de första gångerna. Utmaningen har då varit att hitta någon som är nära geografiskt och/eller någon som är i samma situation. Där har Instagram blivit ett väldigt fint community mellan barnlängtare. 💖

Facebookgrupper

Appar


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.