villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 17- Linda Johansson

En familj, vad är en familj? Om man ställer frågan till ChatGPT kan man få svaret…

I en familj finns det vanligtvis ett starkt band och kärlek mellan medlemmarna. Familjen är en trygg plats där man kan vara sig själv och där man får stöd och omsorg. Familjen är också en plats där man kan dela glädje och sorg, samt lära av varandra.

En familj kan vara olika stor och ha olika dynamik. En del familjer är små och består bara av en eller två personer med kanske husdjur och vänner. Medan andra familjer kan vara större och inkludera flera generationer. Det är viktigt att komma ihåg att varje familj är unik och har sin egna sätt att fungera och vara tillsammans.

ChatGPT

Linda Johansson är självstående mamma, driver facebookgruppen ”Mamma på egen hand” och även webshopen minfamilj.nu. I webshopen säljer hon bland annat ett memory med bilder på 10 olika familjekonstellationer. Det finns även tygpåsar och pins med en symbol som symboliserar ett självstående föräldraskap. Linda beskriver på Instagram @minfamilj.nu att “Under hela min process har jag drömt om en symbol som visar på mitt beslut att bli förälder på egen hand.

Trädet symboliserar det självvalda föräldraskapet på egen hand. Symbolen är framförallt framtagen för att underlätta kontakt med andra föräldrar som valt samma familjeform. Trädet uppmuntrar även till samtal. Vad står trädet för? Vad betyder “självstående”?

Solofamilj, single parent by choice och självstående är tre begrepp som beskriver det självvalda föräldraskapet på egen hand. Bokstaven “S” gömmer sig därför i trädkronan.

– minfamilj.nu

Tack Linda för att du skapat  minfamilj.nu och hjälper till att sprida kunskap kring barnlängtan och den fantastiska variation av familjekonstellationer som finns.

⭐ Facebookgruppen “Mamma på egen hand” har samarbete med Carl von Linnékliniken i Uppsala

⭐ Intervju med Linda i Expressen/Amelia april 2021


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.