villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 5 – Ludvig “Ludde” Nilsson

Våren 2023 intervjuade vi Ludvig som 26 åring fick veta att han var steril.
När Ludvig och hans sambo Helen sökte hjälp att bli gravida gjorde läkarna till en början bara utredning på Helen, hon fick bland annat rådet att gå ner i vikt. Först efter att Helen, trots viktnedgång och hormonbehandling, inte blev gravid, undersökte man Ludvig. Då upptäcktes det att han har Klinefelters Syndrom och inte några spermier, vilket han inte hade en aning om.

Ludvig och Helens berättelse är inte unik. Trots att ofrivillig barnlöshet lika ofta beror på nedsatt fertilitet hos kvinnan som hos mannen så hör man tyvärr ofta att fokus i undersökningar och fertilitetsutredningar är på kvinnan. För att sedan efter ett tag göra utredning på mannen och där upptäcka att det är få och/eller långsamma spermier.

Ludvig Helen och Ines

Tack Ludvig för att du ville berätta er historia, belysa manlig infertilitet och informera oss om Klinefelters Syndrom. Vi hoppas på att i framtiden få höra fler berättelser om manlig infertilitet för att minska känslan av utanförskap och ensamhet.

Läs intervjun: Ludvig klassades som steril vid 26 års ålder


Klinefelters syndrom
Intervju med Tobias Persson om IVF & Barnlängtan ur manlig synvinkel


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.