villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 10 – Erika Guardado

Erika längtade att bli gravid. Men i början på 2023 fick hon istället det tunga beskedet att hon hade kommit in i klimakteriet. Hon insåg snart att det saknades information och berättelser om POI – Prematur Ovariell Insufficiens och bestämde sig för att vara öppen och sprida informationen för att minska stigmat och utanförskapet för alla som har diagnosen.

Mitt mål är att nå ut till så många som möjligt. För mig är det viktigt att detta uppmärksammas. För mig är det inget jag skäms över utan något jag snarare vill upplysa om och skapa förståelse kring. Vikten av att förstå allas olikheter och att inget är tabu på något sätt. Och jag har fått en sådan otrolig positiv respons från de som hittat till mig.

– Erika @poi_tjejen

I somras gjorde vi en intervju med Erika där hon berättade sin historia och hur det, när hon blickar tillbaka, började redan när hon var 4 år! Hon berättade hur hon fick veta att hon har POI och behöver hjälp av äggdonator för att bli gravid.

Intervjun med Erika – om livet med POI, IVF och att inspirera andra

⭐ Erikas Instagram: poi_tjejen


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.