villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 11 – Samtalstöd

Barnlängtan och ofrivillig barnlöshet är som att vara i en hisnande berg- och dalbana, både kroppsligt och känslomässigt. Att känna sig ensam och utanför när man är ofrivilligt barnlös är en vanlig reaktion och det kan vara skönt att ta hjälp av samtalsstöd. Att prata, ventilera och bearbeta tankar och känslor med någon som är utbildad att hantera detta.

Sometimes when I say – “I´m okay”
I want someone to look me in the eyes, hug me tight and say,
“I know you´re not”

– unknown

Genom att prata med någon kan du få möjlighet att utforska dina känslor. Du får möjlighet att bearbeta sorg och de frustrerande och stressande tankarna. Men också stöd och råd hur du kan hantera relationer, omgivningens förväntningar och andra utmaningar kring den ofrivilliga barnlösheten.

Ibland erbjuds gruppträffar då du har möjlighet att träffa andra personer som går igenom liknande upplevelser. Det kan vara till hjälp att dela erfarenheter och skönt att få stöd från andra som förstår.

Kom ihåg att det är okej att ta emot hjälp och att be om stöd när man känner sig ensam och utanför. 💖

På vår hemsida finns en lista med psykologer inriktade på ofrivillig barnlöshet (länkad här nedan). Vi kan även rekommendera två samtalsterapeuter som brukar ordna både fysiska och digitala gruppträffar, Cilla Holm i Stockholm @samtalaistockholm och Tina Börjesson i Växjö, @shinebythomasine

Vår lista på psykologer i Sverige med erfarenhet av ofrivillig barnlöshet

⭐ Samtalsterapeut Cilla (se även lucka 2 i julkalendern) @samtalaistockholm. Samtalsterapeut Tina @shinebythomasine gav gav tips och råd inför julen 2020 för våra läsare.


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.