villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Vill vi förbättra fertilitetsvården?

Riksförbundet ofrivillig barnlöshet har uppmanat dig som vill förbättra fertilitetsvården att boka in den 27 april i kalendern. De har berättat att det kommer bli ett digitalt event och vi väntar med spänning på mer information – för vi vill ju inte missa möjligheten att förbättra fertilitetsvården – eller hur?

#solofamilj

1 april – Den första april 2016 fick ensamstående rätt till assisterad befruktning i Sverige. Femmis tillsammans med @jagvillhabarn & @minfamilj.nu har de senaste åren använt hashtaggen #solofamilj för att sprida bilden av den frivilligt ensamstående funderaren, försökaren och föräldern.

En klagans väg – information om patientförsäkring

9 april – Endometriosföreningen har bjudit in Malin Tapper från Löf (Löf regionernas ömsesidiga försäkringsbolag) som informerar om hur bedömning och utredning av anmälningar som kommer in till Löf görs. Om du blir drabbad av en skada i samband med hälso-,  sjuk- eller tandvård kan du ha rätt till ekonomisk ersättning enligt patientskadelagen.

Mer information och anmälan

Digital informationsträff om adoption från Thailand

11 april – Välkomna att träffa personalen som arbetar med Thailand på Adoptionscentrum. En familj som adopterat från landet kommer också att delta och berätta om sin adoption. Det går bra att vara anonym.
Mer information och anmälan

Boka personligt möte med Nordic Surrogacy i Köpenhamn

19-20 april – Vill du veta mer om vad det innebär att bilda familj genom surrogat? Träffa vår rådgivare Jonas Sternulf-Gleditsch den 19 och 20 april i Köpenhamn! Då får du veta mer om surrogatmödraskap och äggdonation för ofrivilligt barnlösa. 
Mer information och anmälan

Gyncancerdagen – heldag med föreläsningar

20 april – Nätverket mot gynekologisk cancer inbjuder Dig till att delta på årets Gyncancerdag. Dagen, som i år är helt digital, innehåller spännande föredrag, diskussioner om framtidens cancervård och mycket annat du bara inte vill missa!
Mer information och anmälan

Seminar med Olga Fertility Clinic i Köpenhamn & Stockholm

20 april i Köpenhamn & 21 april i Stockholm – If you are in your 30s, 40s and early 50s, having been through some unsuccessful IVF attempts and/or miscarriages, if you are just planning to undergo IVF, if you wish to find out as much as possible about modern methods of successful fertility treatment: Join Us! OLGA Fertility Clinic in St. Petersburg and Cyprus.
Mer information och anmälan

Nyfiken på adoption?

25 april – Digital träff för dig som går i adoptionstankar, men kanske ännu inte kommit så långt i dina planer. Adoptionsrådgivare från Adoptionscentrum berättar och svarar på frågor. Det går bra att vara anonym.
Mer information och anmälan

International Donor Conception Awareness Day

27 april – Dagen uppmärksammar vi de familjer som på olika sätt bildats med hjälp av donation och på vilket sätt donation påverkar donatorn och framförallt personer som är födda med hjälp av donator.
Mer information

Här hittar du mer som är på gång

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.