villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 1 – Nippertippa, Du har redan ett namn, Eggsagan, Det största i livet & Surrogatbloggen

Att läsa bloggar skrivna av personer som upplever ofrivillig barnlöshet kan vara värdefullt för att minska känslan av utanförskap. Vetskapen att man inte är ensam i sina känslor och utmaningar hjälper ofta att avdramatisera och normalisera ens egna känslor och tankar.
“Jag är inte ensam om att tänka och känna som jag gör”


Själv tyckte jag att det var så skönt att läsa något där någon annan satt ord på precis mina tankar och känslor, det gav energi och motivation att kämpa vidare. Jag var en del av ett värdefullt nätverk.
Dessutom fyller bloggarna också syftet att ge information om ofrivillig barnlöshet – ett område där det finns mycket okunskap, skam och tabu.

5 bloggar och bloggare jag vill lyfta fram idag…

“Nippertippa” & “Du har redan ett namn”

De håller båda på med fertilitetsbehandlingar “Nippertippa” i Riga och “Du har redan ett namn” i Sverige och berättar om “ups- and-downs“ med ett fantastiskt språk…

Jag försöker hitta peppen, hoppet som fladdrar i bröstkorgen, men det är rädslan som tar upp nästan all plats där. Rädslan som svärtar ner, gör allt lite dunkelt och suddigt i kanterna.

-Nippertippa


Så nu är det dags att tänka de tankar som behövs tänkas innan vi får nästa besked om dryg fyra veckor. Ja jag är tillbaka till väntan igen.

-Du har redan ett namn

“Eggsagan”

Emy föddes med Turners syndrom och behövde äggdonation för att bli mamma. I sin blogg beskriver hon hela sin resa från hon fick sin diagnos till sonen föddes våren 2023.

14 år gammal fick jag veta att jag Turners Syndrom. Flickor som föds med Turners Syndrom saknar delar av, eller hela, x-kromosomen vilket leder till att vi inte kommer in i någon spontan pubertet. I mitt fall är det helt avsaknad av äggstockar och äggledare men fullt fungerande livmoder. Följ vår resa via äggdonation till vårt efterlängtade barn.

-Eggsagan

“Det största i livet”

En blogg om barnlängtan och vad det innebär att vara född utan livmoder – MRKH (Mayer-Rokitansky-Küster-Hauster-syndrom). Vi får följa vägen till barn via livmodertransplantation.

Min kollega, som har kommit att betyda massor för oss, blev godkänd som donator. Helt fantastiskt att hon valde att ställa upp.

– Det största i livet

“Surrogatbloggen”

Elsa och Tony är på väg att få barn via surrogatmamma eftersom Elsa genomgått cancerbehandling, vilket gjort henne infertil.

Läkarna var positiva och sa att jag kommer antingen genom gå en operation eller få en strål -och cellgiftsbehandling. Eller alla tre.
Men oavsett vilken behandling jag kommer få, så kommer det att göra mig infertil.
Allt detta fick vi veta inom loppet av ungefär 60 sekunder.

– Surrogatbloggen

Alla bloggarna hittar du här

⭐ Instagram: Elsa och Nippertippa

⭐ Information om Turners Syndrom & MRKH

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.